Krispig höst

Vad tycker ni om hösten? Finns nog ingen årstid som det är så delade åsikter om. Vissa älskar hösten med den krispiga luften och de vackra färgerna i naturen. Andra tycker inte alls om mörkret, kylan och att sommaren är slut.

Jag gillar variationerna med våra årstider, men hösten är nog den årstid jag tycker sämst om. Just nu är det ändå okej, med lite värme kvar och de vackra färgerna, men sen när det bara är mörkt, mörkt, mörkt då längtar jag till vintern och snön som lyser upp.

Många passar på att fjällvandra i vår vackra natur nu eller kanske bara går ut i skogen hemmavid. För att inte tala om alla som är på älgjakt i september och oktober. Jag håller mig mest hemmavid och promenerar, året om. Leif däremot är aldrig så mycket utomhus som nu då det är älgjakt.

Vad vi gillar året runt det är att göra upp eld och grilla något gott. Favoriterna att använda över öppen eld är vår murrikka eller vårt grill-mackjärn. Så mycket gott vi lagat utomhus, framför allt på vårvintern, med hjälp av dem.

Var man än är, hemmavid, på fjällen, i skogen, så gäller det att ha bra kläder som värmer, andas och står emot (lite) regn. Fast ännu viktigare är det nog med bra skor, gärna i Gore-Tex som Crispi kängor. Som Emil i Lönneberga sa ”Huvudsaken man håller sig torr om fötterna”.

Jag tror att det var många som köpte bra utomhuskläder under pandemin då vi alla var ute så mycket mer i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Så många mysiga träffar, kalas och t.o.m julafton vi hade utomhus oavsett väder och året om. Dessa ute-träffar framför allt vintertid är det positiva och mysiga jag tar med mig från pandemi-åren. Det går att hitta positiva saker kring det mesta 🙂

En kommentar till “Krispig höst”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *