Kanelbullesnittar

Efter en intensiv vecka med fullt upp både på dagar och kvällar så är fredagen här. Jag tänkte skriva mer om min vecka och vad jag har pysslat med i ett annat inlägg, men nu ville jag ge er ett recept innan arbetsdagen drar igång.

Den här fredagen börjar med lite sovmorgon innan jag ska promenera in till stan för en heldagskonferens som avslutas med middag. Tyvärr blir det inte julbord, men det blir nog trevligt och gott i alla fall.

Tänker ni baka i helgen? Många kommer nog baka något med saffran och det är även min plan. Men vill ni baka något annat, som är lite juligt men utan saffran så kan jag tipsa om dessa snabb-bakade småkakor med kanel och kardemumma.

Kanelbullesnittar

150 g smör, rumsvarmt
1,5 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 msk ljus sirap
3,75 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma, malen
1 tsk kanel
Garnering
1 ägg
0,5 tsk kardemumma, malen
0,5 tsk kanel
pärlsocker

Blanda samman smör, socker, vaniljsocker, sirap, mjöl, bakpulver, kanel och nymalen kardemumma till en smidig deg, gärna i en maskin.
Dela i tre delar och rulla till avlånga längder.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta till dem något.
Pensla med ägg och strö över kanel, kardemumma och pärlsocker.
Grädda i 175 C ca 12-15 min tills de fått fin färg.
Låt svalna något och skär dem snett till snittar. 

Frys sedan in kakorna så håller de sig krispiga och goda och de är så goda direkt från frysen. Farligt goda och alldeles för enkelt att ta en kaka när man är lite sötsugen. Mjuka kakor och bullar som man först måste tina är ju inte lika enkla att tjuv-ta en eller två av 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *