En händelserik vecka inför advent

I senaste inlägget skrev jag att det hade varit full upp på kvällarna förra veckan och det är inte lugnare den här veckan. När ska jag hinna vara hemma o julmysa och julbaka? Ja, ja det hinns med så småningom. Det är ju roliga saker jag gör på kvällarna så det är inte speciellt synd om mig.

Det här inlägget började jag med i början av veckan, men hann inte så mycket mer än första stycket. Få se om jag får till ett helt inlägg i dag 🙂 Inlägget skulle ju handla om allt kul jag gjorde på kvällarna förra veckan, men eftersom jag gjort så mycket kul den här veckan också har jag ju nästan glömt förra veckan. Det känns som en evighet sedan 🙂

Åter till förra veckan. På tisdagen slutade jag redan till lunch och promenerade in till stan i ljuvligt väder, vindstilla, kring noll grader, dagsljus och lite snö på marken. Åh vad jag njöt av den promenaden. Målet var att gå till frissan för att bli lite fin i håret. Så välbehövligt och så nöjd jag blev. Jag testade en ny frissa och hon var så himla duktig, rolig och trevlig. Där blir det nog fler besök.

När jag kom ut därifrån hade det blivit kallare och börjat blåsa, så det var svinkallt och inte alls lika härligt som några timmar tidigare. På kvällen var det dags för CHL-match och inför den bjöd Luleå hockey på en s.k diamant-träff för alla trogna fans som har haft säsongskort i 25 år eller mer. Fler år en vissa i laget har levt 🙂

Så jag och Leif gick dit, först fick vi höra lite om lagets historia och tankar om framtiden, för både laget och arenan. Sedan fick vi varsin fin skål som tack för alla år. Därefter blev det god middag och dryck innan vi gick ut till arenan och såg Luleå vinna och ta sig vidare i CHL-slutspelet.

Enkel mat till många – fläskfilé, potatisgratäng, bea och sallad.

På torsdag var det dags för hemmamatch igen, men i SHL mot Timrå. Men den matchen förtränger vi och hoppas på bättre matcher framöver. Det roligaste från den matchen var när guldkillarna i Norrbottens TV-pucklag blev ordentligt hyllade före matchen med stående ovationer från både publik och spelarna i Luleå hockey.

På fredag hade vi heldagskonferens med jobbet på Clarion Sense Hotel med bra föreläsare, lite grupparbeten och en massa fika och mat. Betyg för mat och fika: Förmiddagsmackan var otroligt god, lunchen var inte speciellt bra, eftermiddagsfikat var okej. Det absolut sämsta var dock skålen med blandade nötter som stod framme under hela dagen bredvid godis, frukt och kaffe/te. Helt onödigt och riktigt farligt för många. Tänk så mycket nöt-partiklar som sprids i deras lokaler. Jag drömmer fortfarande om en nötfri värld.

På kvällen fortsatte vi med middag och festligheter på relativt nyöppnade Pub n’ More. Jag var med i festkommittén och har haft så roligt under planeringen, fixandet och kvällen. Temat för både dagen och kvällen var ”Lära känna varandra” då det börjat många nya under pandemin (bl.a. jag) och de flesta dessutom jobbade hemifrån. Och jag tror att många tycker att de känner några fler lite bättre efter den här dagen och kvällen. Vi har fått mycket beröm för kvällen och alla aktiviteter vi fixade bl.a. socialt bingo, kahoot-frågor, kreativa grupp-bilder och motton.

Men största berömmet ska nog restaurangen ha. Så himla god mat (både fisken och köttet), trevlig personal, perfekt lokal och bra priser på både maten och vinet. En restaurang med det lilla extra. Jag blev inte kvar så sent, men många satt kvar länge och fortsatte ha en riktigt trevlig kväll.

Alltså den här nattbakade högreven var så gott med så mustiga och goda smaker.
Choklad är aldrig fel, men lite väl mycket grädde för min smak. Tänk om det hade varit mjukglass istället 🙂

När jag sedan vaknade på lördag då var det dags att storstäda och pynta klart det sista inför advent. Planen var att baka saffransbullar också men det hann jag inte med. Imorgon är det andra advent och jag har fortfarande inte bakat dem. Det måste vara rekord för så här länge har jag nog aldrig väntat med att fylla frysen med favoritbullar med saffran. Men planen är att det ska ske idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *