Tid

Tid är viktigt för mig och jag är alltid i tid. Är jag inte i tid då har det hänt något allvarligt. Jag tycker det är nonchalant och egoistiskt att komma försent till bestämda tider. Det är som att min tid inte är lika viktigt som din, om du kommer försent. Då hade ju även jag kunnat göra något roligare med den tiden än att vänta. Nej, har du bestämt tid med mig så är det bäst att du kommer i tid 🙂

Effektivitet är också något jag gillar och jag funderar ofta, både privat och på jobbet, om saker går att göra på något bättre och mer effektivt sätt. För att kunna bli effektivare så kan det vara bra att hålla koll vad man egentligen lägger sin tid på. Det kan vara nyttigt men även lite skrämmande. Hur många vill egentligen veta hur mycket tid man spenderar vid sina mobiler på kvällarna.

För att kunna effektivisera jobb kan det vara bra med tidrapportering. Men att tidrapportera är kanske inte alltid det mest effektiva. Det gäller att det inte bara blir en grej som måste göras, utan det är superviktigt att tiden följs upp och analyseras. Annars blir tidrapporteringen bara ineffektiv och onödig att lägga tid på.

Jag gick för ganska många år sedan en kurs i personlig effektivitet med jobbet. Den var himla intressant och det är många små tips jag fortfarande bär mig för att vara mer effektiv. En av de viktigaste sakerna är att göra en sak i taget. ”Att ha många bollar i luften” är inte effektivt och föreläsaren skulle aldrig anställa en som skriver något sådant i sitt CV. Intressant och tänkvärt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *