Vilar och hostar

DĂ„ var det dags igen 🙁 Jag har blivit förkyld igen och Ă€r sĂ„ less. Det blev vĂ€l för mycket baciller för mig nĂ€r jag trĂ€ffade studenter pĂ„ Larv. Jag hade Covid första veckan i november och sedan dess har jag hostat, hostat och hostat. Vet ni hur jobbigt det Ă€r att hosta i flera mĂ„nader trots att man inte Ă€r ”sjuk”?

Att de har hittat mögel pÄ jobbet lÀr ju inte vara det bÀsta för mina anstrÀngda luftrör just nu. SÄ jag ska försöka hÄlla mig hemma sÄ mycket som möjligt, men det Àr inte alltid sÄ enkelt.

Men nu Àr jag hemma för i lördags vaknade jag med feber och förkylningssymptom och var lite smÄhÀngig hela helgen, men inte vÀrre Àn att jag kunde jobba hemifrÄn pÄ mÄndagen. Men i tisdags vaknade jag och kÀnde mig riktigt dÄlig med vÀrre hosta, feber och ont i hela ansiktet (bihÄlorna) sÄ jag stannade under tÀcket i sÀngen/soffan hela dagen.

I dag finns det hopp om livet igen dĂ„ bihĂ„lorna inte vĂ€rker sĂ„ mycket nĂ„ mer. AlltsĂ„ vĂ€rk i bihĂ„lorna Ă€r inte roligt och vĂ€rktabletter tar ju inte ens bort smĂ€rtan. Nu Ă€r det ”bara” hostan och febern som mĂ„ste försvinna ocksĂ„ innan jag orkar jobba (hemifrĂ„n) igen.

FörstÄr ni lyxen igÄr nÀr Ida kom hem frÄn skolan och bakade supergoda havre-scones som jag njöt av tillsammans med en kopp te. SÄ underbart efter en sjukdag i soffan. BÄde att bli lite uppassad och att fÄ fika gott.

I dag tĂ€nkte jag skippa nattlinnet, ta en dusch och ta pĂ„ mig ”riktiga” klĂ€der för att försöka kĂ€nna mig lite friskare. Men se’n blir det nog en dag i soffan igen, för vila Ă€r bĂ€sta medicinen. Eller hur?

Men jag mĂ„ste börja pĂ„ nĂ„n bra serie sĂ„ jag kan ha lite seriemaraton efter lunch. För hela förmiddan ser jag Nyhetsmorgon, dricker te och slumrar. SĂ„ skulle jag gĂ€rna börja alla dagar 🙂

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *