Timjante mot hosta

Har ni hört att timjan är bra mot hosta? Det har jag helt missat. Men nu har jag läst på. Jag har hostat i tre månader och förra helgen blev det mycket värre. Så jag har haft en hemsk vecka med hosta from hell och då är man verkligen redo att testa allt.

Timjan är antiseptisk och parasitdödande och används traditionellt mot att lindra hosta, bronkit, kikhosta och mot inflammationer i mun och svalj. Örtkryddan innehåller mineraler som C-, A- och K-vitamin Den väldoftande timjan är en flitigt använd ört i våra huskurer.

Från Google

Så nu har jag druckit timjante i några dagar och kanske har det lindrat något eller så är det allt annat jag sätter i mig som gör att jag inte hostar till jag nästan spyr nå mer.

Kanske är det lättare och bättre att testa när man har en vanlig förkylningshosta. Och inte min hemska hosta som ingen riktigt vet vad det är. Är det astma pga mögel på jobbet eller är det post-covid? Eller något helt annat? Ingen som vet, det får tiden (kanske) utvisa.

Timjante

1 tsk timjan (vanlig torkad krydda)
ca 5 dl kokande vatten

Sätt timjanbladen i en tesil.
Häll på kokande vatten.
Låt dra ca 5 minuter.

Jag tycker faktiskt att detta te är riktigt gott. Ingen tror mig 🙂 Men vill man så kan man tillsätta lite honung och pressad citron också. Men det struntar jag i.

Drick detta 2 ggr/dag, men efter två veckor är det bra med ett uppehåll innan man kör en ny kur om det behövs. Men det finns även en del biverkningar med timjan så googla om det är något du bör tänka på.

En ny teburk i skåpet 🙂

Jag längtar efter sol och värme för jag tror att mina luftrör och lungor skulle må bra av det. Men i brist på sommarvärme har vi städat ur bastun och slagit i gång den för nu ska jag bli varm. Nu struntar vi i elpriserna 🙂 För jag hoppas att en riktigt varm ångbastu gör underverk

En kommentar till “Timjante mot hosta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *