Sriracha-kycklingwok

Ett mitt-i-veckan-inlägg med en mitt-i-veckan-rätt. Jag älskar olika wok-rätter full med en massa grönsaker och gör det gärna och ofta. Wok är en perfekt rätt att få såna som är dåliga på att äta grönsaker, att verkligen få i sig en massa grönsaker och att tycka det är gott också.

Den här varianten blev lite starkare tack vare Sriracha. Ris är perfekt tillbehör om maten blivit lite för stark. Visst känner ni till det? Så om man tänker servera ris till maten måste man tänka på att krydda upp den ordentligt. För annars riskerar man att servera en ganska smaklös måltid. Viktigt att tänka på tillbehören när man smakar av mat.

Sriracha-kycklingwok

600 g kycklingfilé 
broccoli 
morot 
vitkål
rödlök

Woksås
2 msk kinesisk soja 
2 msk japansk soja 
2 msk risvinäger 
1 msk sriracha 
1 msk maizena 
1-2 cm ingefära, riven

Skär kycklingen i mindre bitar.
Skär broccoli i mindre bitar. Skala och skär moroten i bitar. 
Strimla vitkålen och rödlöken.
Hetta upp en panna med olja.
Stek kycklingen i omgångar tills den är genomstekt. Plocka upp kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
Stek sedan lök och grönsaker i omgångar.

Blanda ihop alla ingredienser till woksåsen blanda till en jämn och fin sås.
Blanda ner såsen i pannan tillsammans med kyckling, grönsaker och lök.
Koka ihop några minuter.
Ät som den är eller servera med ris eller nudlar.

Den här gången använde jag de här grönsakerna men det går ju att variera i det oändliga. Jag använder det vi har hemma och som de flesta tycker om 🙂

Oftast har jag lite mer grönsaker i min wok och då äter jag varken ris eller nudlar till woken, utan det blir perfekt med kyckling och en massa grönsaker.

Igår var det en sorgens dag då Luleå hockey åkte ur årets SM-slutspel. Så nu får vi sikta på nästa år istället. Tyvärr blir det utan en av våra favoriter (Komarek). Inte många som förstår hur ledningen tänker när de inte förlänger hans kontrakt. En bra spelare med ett riktigt Lule-hjärta. Kärlek går före klass, när det hettar till. Så detta beslut är helt ofattbart för många Lule-fans.

Nu när det inte är hockey på kvällarna kommer jag ju ha hur mycket tid som helst. Vad ska jag då hitta på för att inte hamna i tv-soffan varje kväll? Kanske städa lite oftare 🙂 Det skulle verkligen behövas.

De närmaste kvällarna ska jag i alla fall planera både inför ett kalas och inför påsk. En massa godsaker ska fixas, tänkte jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *