Fläskkarré på Västerbottensost

I morse regnade det så det blev glashalt ute och alla bussar ställdes in i ett par timmar. Olivia hade tänkt ta bussen till skolan men när de hade väntat ett bra tag ringde hon efter mig så jag fick åka tillbaka och skjutsa de tre tjejerna till skolan. De kom några minuter sent men de hade ju ett giltigt skäl.

Idag är det skärtorsdag och vi har en hel påskhelg framför oss då vi ska äta gott. Vi började idag med att äta en variant på en favorit, nämligen Kött i ugn. Men i dag tillsatte jag även Västerbottensost.

Fläskkarré på Västerbottensost
4 st karrékotletter
200 g Västerbottensost
2 dl crème fraiche
1 – 2 dl grädde
0,5 dl soja
0,5-1 tsk sambal oelek

Riv osten och bred ut den i en smord ugnsfast form.
Lägg kotletterna på osten.
Vispa ihop crème fraiche, grädde, soja och sambal oelek och häll över köttet.
Tillaga i mitten av ugnen på 200 grader ca 1 timme.
Servera till potatis, ris eller (stor) pasta.

Som jag har skrivit tidigare…det här är ett så enkelt sätt att tillaga kött och gott blir det. Med Västerbottensost som är en sån god smaksättare blev resultatet ett snäpp bättre. Eftersom såsen och osten är så smakrik kryddar jag inte köttet nånting. Idag använde jag karrékotletter men man kan använda i stort sett vilken köttbit som helst.

3 reaktioner till “Fläskkarré på Västerbottensost”

  1. Denna matträtt ska jag och Mange äta idag. Men du har glömt skriva vart sambal oelek ska vara, men jag hoppas att den ska blandas in med creme fraiche, grädden och sojan…

  2. Hoppas ni tycker om det. Ja, sambal ska blandas med övriga ingredienser till såsen. Jag har skrivit in det i receptet nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *