Rabarberkyckling

Isak har varit täppt i näsan i ungefär en vecka och jag har tagit för givet att det är pollenallergi. Men nu i helgen har han börjat hosta jättemycket så nu tror jag att det är en rejäl förkylning han har. Eftersom han hostade så mycket i går kväll och Olivia också var lite hängig fick de vara hemma idag. När jag ändå var hemma med storbarnen fick Ida också stanna hemma.

Eftersom vi har haft sånt otroligt väder, högsommarvärme redan i maj, har mina rabarber kommit rekordtidigt. Jag har redan gjort rabarberpaj en gång och idag använde jag rabarber till middag. Gräslöken gick jag också ut och plockade i trädgården.

Rabarberkyckling
500 g kycklingfiléer
1 tsk salt
smör
3 dl rabarber
2 dl vispgrädde
1–2 msk honung
2 msk konc kycklingfond
1/2-1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad gräslök

Dela kycklingfiléerna och rabarbern i bitar.
Salta kycklingen och bryn den i smör i en stekpanna.
Lägg kyckling och rabarber i en ugnssäker form.
Vispa ihop övriga ingredienser (inte gräslök) och häll det i formen.
Tillaga i mitten av ugnen i 225° ca 15 min. Garnera med gräslök. Servera med färskpotatis eller ris.

Vilken somrig och god kycklingrätt som var enkel att laga. Det lät som en konstig kombination men det var oväntat gott. Den kommer jag göra fler gånger i sommar. Vi åt den med ris, blaspenat, råriven morot o äpple. Jag gjorde på 1 kg filéer och dubblade såsen, dels för att vi är en stor familj och dels för att jag då har några matlådor till lunch.

2 reaktioner till “Rabarberkyckling”

  1. Denna gjorde jag tidigare i sommar. Fick enormt beröm, och den var fantastisk god. Så himla kul man kan ta med rabarber i maten.
    //Mmmm

  2. God och enkel…perfekt eller hur? Jag tycker om att kunna använda saker från min egna trädgård i maten. Känns lyxigt att plocka ingredienserna hemma och slippa åka till affärn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *