Gratinerad hummer

Vi fick lite sovmorgon i morse, Ida sov till strax efter åtta och det var så skönt. Det kommer nog vara många trötta och sega personer i vår familj idag för det var bara Ida som la sig före tolvslaget. Jag, Olivia, Isak och Susanne gick in mot stan för att se det stora och vackra fyrverkeriet som är nere på isen vid Norra hamn varje år på tolvslaget. Det är så otroligt mycket folk i farten på väg till fyrverkeriet så det känns som man är ute och går mitt på dan.

Gratinerad hummer
2 kokta humrar
1 burk crème fraiche
0,5 dl dill
1 krm salt
peppar
1 dl riven ost
1 äggula
1 pressad vitlöksklyfta

Dela humrarna, ta ut köttet och rengör skalen. Dela köttet i mindre bitar.
Blanda samman alla ingredienser, fyll i de rengjorda skalen.
Gratinera i 225 grader i 10 min.
Servera med vtlöksbröd.

Perfekt förrätt till nyår. Gott, lite lyxigt och vackert upplagt med det fyllda hummerskalet. Jag använde ingen äggula i röran och det gick bra i alla fall. Använd inte för stark ost så att den tar över för mycket smak av hummern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *