Fläskfilégryta med äpplen och dragon

Vilken mysig kväll vi hade igår. Dels började den ju bra när Olivia städade köket och hallen och sen åt vi en god middag med efterrätt där vi satt och surrade länge (utan tjafs och bråk). Sen satte vi oss i tv-soffan men vi såg knappt på tv för jag, Olivia och Isak hade fullt upp med att spela alfapet med/mot varandra på mobilerna. Det var riktigt kul och lärorikt. Det är ju inte varje dag de spelar spel som de lär sig så mycket av 🙂

Morgonen har fortsatt i mysets tecken, men nu ska jag snart duscha och kicka igång den här da’n som jag och Leif ska avsluta på bio med att se Jägarna 2. Lite roligt att den har premiär i norra Sverige före södra Sverige pga älgjakten.

Fläskfilégryta med äpplen och dragon
fläskfilé
salt, peppar
1 gul lök
2 röda äpplen
1 dl koncentrerad äppeljuice
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
1,5 tsk torkad dragon, eller 3 msk färsk

Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor. Bryn några i taget i stekpanna.
Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta.
Hacka löken och fräs den genomskinlig ca 5 minuter. Lägg över i grytan.
Klyfta äpplena, sätt i grytan.
Blanda i alla övriga ingredienser till grytan.
Koka på svag värme under lock ca 5 minuter.
Smaka av med salt, peppar och ev. dragon.

Jag använde äppelsaft som jag hade kvar från ifjol istället för äppeljuice. Så nu blev jag av med både en saftflaska och en köttbit från frysen. Men det är ändå för mycket kvar i frysarna inför nästa veckas älgjaktsstart. Vilket lyxproblem! Vi åt pasta till grytan men Olivia hade velat ha ris eftersom hon tyckte såsen var så jättegod och ris suger upp sås bättre.

2 reaktioner till “Fläskfilégryta med äpplen och dragon”

  1. Det beror ju på hur stora äppelbitar man har och om man vill ha dem mjuka eller bara lite värmda. Köttet är ju redan klart och vi vill inte ha mosiga äpplen utan varma äpplen med tuggmotstånd och då räckte 5 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *