Skagenröra med Västerbottensost

Igårkväll försökte jag vara duktig och planera dagens middag, men jag lyckades inte. Så dagens stress-middag blev korv och makaroner. Barnen blev glada men jag tycker det är så otroligt tråkigt. Så nu sitter jag och läser mattidningar för att få lite inspiration till morgondagens middag. Snart ska jag åka och storhandla för kylskåpet börjar bli ganska tomt, jag hoppas att jag får lite inspiration på affären om jag nu inte hinner komma på nå bra middagar innan.

Jag har glömt ge er receptet på nyårsaftonens skagenröra med Västerbottensost. Men här kommer det!

Skagenröra med Västerbottensost
1,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
0,5 dl vispad grädde
500 g räkor med skal
0,5 kruka dill
0,25 citron, pressad
0,5 röd lök, finhackad
75 g Västerbottensost, riven
cayennepeppar

Skala räkorna.
Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med cayennepeppar.
Servera till crostini, i krustader eller på toast.

Det här blev en annorlunda skagenröra med stark ostsmak, lite väl stark för mig faktiskt. Nästa gång tar jag lite mindre ost och då tror jag den blir perfekt. Originalreceptet innehöll inte cayennepeppar, men eftersom jag tycker att cayennepeppar är så otroligt gott till skagenröra och räkor så kryddade jag även den här röran med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *