Havreformar med citron och blåbär

I dag är det skolavslutningsdag för mina barn. Jag kommer inte ihåg senast det var dåligt väder på en skolavslutning, vi brukar alltid ha strålande sol och varmt. Men så verkar det inte bli idag. Fast det regnar inte och det är inte helt igenmulet så solen kanske orkar sig fram. De har skoldag fram till lunch och sen är avslutningen i kyrkan kl.15.30. Olivias skoldag består endast av restaurangbesök med klassen så hon sover fortfarande. Jag, Leif och Ida är lediga så det var bara Isak som var tvungen att gå upp i tid och ta sig i väg på morgonen. När jag kom upp strax före sju för att väcka honom hade han redan stigit upp och klätt på sig och var redo för frukost. Tack väckarklockan!

Igår gjorde jag en snabbvariant på nationaldagsbakelse efter middagen.

Havreformar med citron och blåbär
Havreformar
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl socker
Fyllning
250 g Kesella citrus
125 g blåbär

Smält smöret.
Ta från värmen och rör ner mjöl, havregryn och socker.
Låt ev. svalna något. Tryck ut degen i 8 mazarinformar.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 8 minuter.
Låt kallna.
Klicka i kesella och toppa med blåbär.

Det gick jättesnabbt att blanda ihop degen till havreformarna och platta ut dem i formarna. Sen var det enkelt att bara klicka i kesella och blåbär. Kesella är så smidigt att använda till efterrätter och finns ju i många olika smaker nu, hallon är nog favoriten men eftersom det var nationaldag var det passande med gult och blått (citron och blåbär). Havrekakor är en småfavorit hos mig så jag älskar dessa havreformar som man lika gärna kan fylla med vispad grädde och bär. Alla åt och tyckte det var gott, även Isak som inte brukar vara så mycket för efterrätter med mjölkprodukter. Jag förstod att han skulle tycka om havreformen eftersom han tycker om havrekakor men jag blev förvånad att han även tyckte om kesellan. Ida tyckte bäst om fyllningen och lämnade halva havreformen.

2 reaktioner till “Havreformar med citron och blåbär”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *