Rabarbergrottor

Nu är snart första semesterdagen slut och vad mycket jag har hunnit trots att jag fick min sovmorgon i morse. Jag har bland annat hämtat min nya efterlängtade dator idag så nu ska det bli enklare att blogga, bara jag får låna den nån gång för den är väldigt populär hos mina barn. En annan sak jag önskar mig för att underlätta bloggandet är en ny kamera, men jag kan inte bestämma vilken jag vill ha så tyvärr lär det dröja innan jag får en roligare kamera än den jag har idag.

Av rabarberkompotten som blev över i söndags bakade jag rabarbergrottor idag.

Rabarbergrottor
125 gr smör
0,75 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
rabarberkompott

Vispa smör och socker poröst.
Blanda i alla övriga ingredienser. Rör ihop till en smidig deg.
Ta upp på mjölat bakbord och rulla till en längd.
Dela längden i småbitar och rulla till små bollar och lägg i pappersformar.
Gör en grop i varje boll/kaka och lägg en klick rabarberkompott.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10 minuter.

Rabarberkompotten var inte så söt och passade väldigt bra i kakor som är nog söta i sig själv. Jag använder småbrödsformar när jag bakar syltgrottor av olika slag, jag tycker det är en perfekt storlek. Istället för rabarberkompott kan man använda hallonsylt (det vanligaste förmodar jag), hjortronsylt eller jordgubbssylt t.ex.

Jag såg jag på Facebook efter middagen att Kvantum hade billiga jordgubbar idag (10 kr/litern), så då skyndade jag mig dit och köpte 10 liter (dessutom hade jag kvar en liter sedan igår). Så kvällen har gått åt till att rensa jordgubbar, göra sylt, dela och frysa in jordgubbar och göra rabarber- och jordgubbsmuffins.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *