Rabarber- och jordgubbsmuffins

Usch vilket regnande och vi som hade så många planer utomhus idag. På Coop Forums parkering har de baklucke-loppis sista lördagen i varje månad, så jag hade tänkt stå där idag och sälja lite loppis-grejer och lite fikabröd (Få lite matro med hembakat). Eftersom det inte regnade när vi vaknade for vi dit en sväng på morgonen men vi hann inte mer än öppna bakluckan och ställa i ordning grejerna innan regnet började ösa ner. Jag hann i alla fall sälja en kladdkaka innan vi stängde luckan och åkte hem. Får göra ett nytt försök om en månad för det är ju himla smidigt att man inte behöver boka plats i förväg utan det är bara fara dit om man har tid och lust just den da’n.

Rabarber- och jordgubbsmuffins
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
rabarber
jordgubbar


Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt till smeten växelvis med mjölken.
Rör om.
Klicka ut i muffinsformar (sätter du pappersformar i en muffinsplåt så behåller de fin form). Fyll formarna till lite drygt hälften.
Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar.
Tryck ner ordentligt i smeten.
Klicka ev lite mer smet uppepå.
Grädda i 200 grader 15-20 min.

Jag hade över lite smet och klickade det överst, annars tycker jag att degen har en tendens att trycka upp det man har försökt peta ner, i det här fallet jordgubbar och rabarber. Jordgubbar och rabarber är en sån perfekt kombination som jag brukar använda i sylt och smulpaj. Igår var det dags att prova kombinationen i muffins och det var lika perfekt där för det blev jättegoda muffins som jag faktiskt funderar på att göra en till omgång av idag.

Nu ska det bli spännande att publicera det här inlägget och se om det blev bra. För det är det första som jag har gjort helt och hållet på min nya dator, dvs både skrivit och importerat o redigerat bilder.

2 reaktioner till “Rabarber- och jordgubbsmuffins”

  1. Otroligt så gott det där ser ut! Kul med lite tips på vad jag kan använda all min rabarber till. Tack för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *