Blomkålsmos

Ännu en dag hemma i myskläder o raggsockar och eftersom regnet öser ner ute känns det ganska ok. Jag och Ida tog en extra dag hemma för att bli ordentligt friska och orka resten av veckan för det kan vara ganska högt tempo på förskolan (och som mamma). Vi ska bädda ner oss i soffan och se film, nu först Sunes sommar. Maten tillagas i min Crock Pot så jag behöver inte ens anstränga mig med att laga mat 🙂

I går till middag testade jag äntligen att göra blomkålsmos. Förstår inte varför jag dröjt så länge.

Blomkålsmos
1 blomkålshuvud
1-2 dl grädde
salt o peppar


Dela blomkålshuvudet i buketter.
Koka i vatten tills de blir mjuka. Häll sedan bort vattnet.
Mixa blomkålen med stavmixer.
Blanda i grädde till lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar.


Så gott! Jag använde ett litet blomkålshuvud och ca 1 dl grädde. Moset blev väldigt mjukt och lent och godare än jag hade hoppats trots att jag hade höga förväntningar eftersom alla säger att det är så gott. Förstår inte varför jag inte har provat det här tidigare. Nu lär det inte dröja innan jag gör broccolimos för broccoli tycker jag i vanliga fall är godare än blomkål.

2 reaktioner till “Blomkålsmos”

  1. Brukar alltid göra blomkålsmos istället för potati, vilket är riktigt gott! Även gott att ha lite smakrik ost i moset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *