Mandelmassekakor med mörk choklad

Tisdag och hockey på tv! Lule har bortamatch mot Färjestad och eftersom Lule inte har förlorat en enda match ”so far” så hoppas vi så klart att den trenden fortsätter. Men klockan nio byter jag kanal för Svenska Hollywoodfruar vill jag inte missa. Veckans bästa underhållning 🙂 Det har blivit dåligt med promenader för mig den senaste tiden men i dag på lunchen hann jag med en halvtimmes promenad i strålande solsken. Eftermiddagarna blir så mycket enklare när man tankar lite solljus och frisk luft på luncherna, måste verkligen skärpa mig.

Jag hade kvar mandelmassa i kylskåpet sedan jag bakade blåbärspaj för ett tag sedan, så i dag passade jag på att använda upp ytterligare en bit av en-kilos-biten.

Mandelmassekakor
250 g mandelmassa
1 ägg
rivet skal från 1 apelsin
100 g mörk choklad


Riv mandelmassan och blanda den med apelsinskal och ägg till en jämn smet. 

Hacka chokladen grovt och rör ner det också.
Klicka ut degen till 20-25 kakor på en pappersklädd plåt och grädda kakorna i 10-12 minuter i 175 graders ugnsvärme. 
Lossa kakorna från papperet så snart de svalnat lite.

Känns nästan mer som godis än kakor för de är så goda. De är jätteenkla att göra och perfekt att bjuda gluten-allergiker/intoleranta på eftersom man inte använder nå mjöl i dessa kakor.

2 reaktioner till “Mandelmassekakor med mörk choklad”

  1. Dessa ska jag testa för jag har också mandelmassa kvar som jag behöver använda upp.

    Du har så mycket bra recept, TACK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *