Kyckling och gott i ugn

Äntligen har ”Så mycket bättre” börjat igen. Ett favorit-mys-program. Det missar ni väl inte? Undra vilken artist som blir årets stora överraskning. Isak förlorade sin hockeymatch i dag men a-laget vann sin elitseriematch mot Brynäs i förlängning. Det går bra nu… Åh jag har redan börjat njuta av att natten blir en timme längre än normalt, så underbart. Ida somnade i soffan på eftermidda’n så hon lär inte somna i första taget i kväll, förhoppningsvis innebär det att hon sover lite längre i morgon.

I dag åt vi en gammal favorit som det faktiskt var riktigt länge sen vi åt nu trots att den är så enkel och god.

Kyckling och gott i ugn
kycklingfilé
potatis
morötter
zucchini
gul lök


Skär kycklingen i 3-4 delar. Stek den nästen klar, salta o peppra
Skala potatis, morötter och lök. 
Dela allt i mindre bitar, lägg i en långpanna.
Häll på lite olja och salt. Rör om.
Sätt in i 200 grader i ca 20 minuter. Tiden beror så klart på hur stora bitar allt är i.
Lägg in kycklingen på allt det andra i ugnen och låt den bli genomstekt i ca 10 minuter.

Antingen gör man grönsaker, lök och rotsaker i olika stora bitar eller så sätter man in sakerna allt eftersom. T.ex. lök och zucchini blir klara långt före potatis och morötter. Den här maträtten kan man variera mycket för man använder de grönsaker och rotsaker man har hemma eller är sugen på just då, t.ex. rödbetor och paprika är också perfekta att använda. Vi äter den här maten oftast med vår favorit när det gäller enkla kalla såser – turkisk yoghurt och thaichilisås.

Nä nu kallar soffan, teet och Så mycket bättre. Ha en bra kväll så hörs vi imorgon!

En kommentar till “Kyckling och gott i ugn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *