Julmustkyckling

Vilken dålig bloggvän jag är just nu men det är mer fullt upp än vanligt. Direkt efter frukost åkte vi till möbelaffären för att köpa en ny soffa, sisådär fem år efter det behövdes. När väl nya soffan var på plats och de gamla på soptippen behövde varenda skåp tömmas, flyttas, torkas och fyllas igen. Nu är det bara en massa el kvar att fixa, så adventsstjärnorna och ljusstakarna kan lysa, sen är ett rum klart och resten av huset måste städas och adventpyntas…

Första advent imorgon innebär julmustkyckling till middag i dag. En tradition sen flera år tillbaka.

Julmustkyckling
1 kg kycklingfiléer, 
3 dl crème fraiche
3 dl julmust
1,5 hönsbuljongtärning
1,5 tsk malen ingefära
1,5 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja

Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna.
Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i en traktörpanna.
Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min.
Garnera ev med färsk rosmarin.
Servera med ris eller ugnsrostade rotsaker.
Den här kycklingen är såå god och alla barn älskar när vi äter den för då får de dricka julmust till maten och julen närmar sig.
Vad har ni för traditioner kring advent och jul, förutom det ”vanliga”? En tradition vi har på julafton det är att vi klockan 12 åker in till stadsparken i Luleå och ser sista föreställningen av julkalender, framförd av Lule Stassteater. Eller rättare sagt så klär Leif och barnen på sig och åker iväg medan jag stannar hemma och fixar det sista med maten i lugn och ro.
När julmusten hälls i bubblar det upp ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *