Helstekt fläskytterfilé på grönsaksbädd

Att helsteka kött i ugn är enkelt, smidigt och gott. Att sen servera köttet på en grönsaksbädd gör det ytterligare lite godare och mycket vackrare. Detta var vår sena alla-hjärtans-dag-middag, men den som väntar på nå gott väntar aldrig för länge.

Helstekt fläskytterfilé på grönsaksbädd
1 fläskytterfilé
1 zuchini
2 stora morötter

Bryn filén runt om i en stekpanna, salta och peppra.
Sätt den i en ugnsfast form med stektermometer.
Tillaga i 175 grader till en innertemperatur på 70 grader.
Strimla morötter och zuchini.
Stek i olivolja och krydda med örtsalt.
Lägg grönsakerna på ett uppläggningsfat.
Skiva köttet och lägg på grönsakerna.
Servera!

På alla hjärtans dag åt vi helstekt fläskytterfilé, grönsaker, potatishjärtan, ugnsbakad tomathalva och pepparsås. Mmmm vad gott det var och snabbfixat var det utan konstiga ingredienser. Jag hade ju inte planerat maten speciellt mycket förrän det var dags att börja tillaga den så dessa ingredienser hade jag hemma (och oftast har hemma dessutom).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *