Dumlehavrekakor

Oj vad det mörknar ute nu, snart kommer nog regnet som de hotat om och som visst ska hålla i sig över i morgon också. Perfekt då blir det ytterligare en städdag!Har fortfarande mycket kvar att sortera, rensa och sätta in i skåp. Ommöbleringar har en tendens att dra ut på tiden.

Detta tråkväder är inte bara ett perfekt städväder, det är även ett perfekt bakväder. Havrekakor är så himla gott, dessa med dumlekola i blir extra lite godare. Eftersom det inte är nå mjöl i dessa kakor är de superenkla att göra glutenfria, byt bara ut vanligt havregryn mot glutenfritt.

Dumlehavrekakor
150 g smör
3,5 dl havregryn (ev. glutenfritt)
1 dl strösocker
15 Dumlekola 

Smält smöret och rör ner havregryn och strösocker.
Hacka dumlen i småbitar och arbeta in dem i smeten.
Klicka ut matskedar i formarna tills all smet är slut i bunken.
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca10 minuter.
Låt svalna helt innan du (tjuv)smakar dem.

Välj valfri storlek på formarna beroende på hur stora/små kakor du vill ha. Jag valde minsta bullfomarna och tyckte det blev en bra kak-storlek. Älskar verkligen havresmak på kakor och den senaste tiden har det blivit en hel del bakande med havregryn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *