Vardags-grill-sallad

Så dags för piloterna att sluta strejka nu!

Känner mig riktigt bitter i dag att vi inte fick vår Stockholmsresa som vi hade planerat. Det är inte billigt för en familj på fem personer att flyga till Stockholm och sen bo på hotell. De flesta hotellrum rymmer bara fyra personer så vi måste alltså ha två rum, suck. Ja, ja nu är det så det är och jag får acceptera det.

Över till nå roligare – MAT 🙂 I dag var det åter igen dags för grillat och i dag la vi familjefavoriten kyckling på grillen. Det verkar som att vi aldrig blir less att grilla och äta kyckling. Vi skulle kunna äta det flera gånger i veckan. Det har blivit mycket grillat och sallad den senaste tiden. Så enkelt och så perfekt när jag försöker undvika kolhydrater.

Jag gör inga avancerade sallader till vardags utan blandar ihop det vi har hemma, tillsätter mozzarella eller fetaost och kryddar lite.

Vardags-grill-sallad

sallad
gurka
tomat
paprika
purjolök eller rödlök
fetaost eller mozzarella
basilika eller persilja
himalayasalt
svartpeppar
olivolja
vit balsamvinäger

Dela alla grönsaker, lök och ost i mindre bitar.
Strö över finhackad basilika eller persilja. Har du inte färsk kan du använda fryst.
Dra några varv med salt- och pepparkvarnen.
Droppa över lite olivolja och balsamvinäger.

Se’n kan man ju variera den i oändlighet med att tillsätta och ta bort olika grönsaker. Sockerärter, tunnskivade eller rivna morötter, avokado, rädisor och grön sparris är andra grönsaker som man kan tillsätta för att få en lite roligare sallad.
Det är så enkelt att laga mat på sommaren när man kan grilla och sen räcker det med att servera maten till en sallad. 
I dag åt vi salladen till grillad kyckling och halloumi.
Men sallad passar lika bra till grillad lax.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *