Citronmuffins med frosting

Dags för lite godsaker igen!

Inte för mig men för er kanske. Nu när vi är tillbaka i vardagen ska jag ha sockeravvänjning, jag började igår. Den här sommaren har det varit många kalas och fester som även inneburit att jag ätit alldeles för mycket socker och kolhydrater. Men nu ska jag back-on-track igen.

Men eftersom jag har detta recept och dessa bilder liggande måste jag ju ge er chansen att få prova dessa söta godsaker. Minimuffins med godaste frostingen.

Citronmuffins med frosting

Citronmuffins

150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 citron, skalet
0,25 dl saft av en citron
0,75 dl mjölk

Vispa smör och socker pösigt.
Vispa ner ett ägg i taget.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och rör ner i smeten.
Rör ner citronskal, citronsaft och mjölk.
Fördela i minimuffinsformar och grädda i 225 grader i ca 11 minuter.

Citronfrosting

75 g smör
1 dl florsocker
150 g färskost
75 g vit choklad
1 citron, skalet
ev. färg

Rör smör och florsocker fluffigt, tillsätt färskosten.
Smält chokladen i vattenbad och tillsätt den.
Riv citronskal och blanda ner tillsammans med eventuell färg.
Rör ihop och ställ in i kylen en stund.
Spritsa på kalla muffins.

Jag tycker mycket bättre om minimuffins än stora maffiga amerikanska muffins, så jag använder nästan alltid min minimuffinsform som jag köpt på Lagerhaus. Perfekt storlek!
Har ni inte provat den här frostingen, som man kan smaksätta på olika sätt eller äta naturell, så är det dags nu. Det är den godaste frostingen jag vet och jag använder aldrig någon annan. De ”vanliga” innehåller så mycket florsocker och smakar så klart då mest det också.

Det har varit intensiva dagar och kvällar sedan vi kom hem från Stockholm, men i kväll ska jag äntligen få vara hemma. Då ska jag packa upp alla väskor, tvätta nån maskin och få lite ordning på saker o ting. Ska bli så skönt både att få vara hemma och få ordning.

Gårdagens skolstart gick bra för alla barnen, både Ida och Isak har börjat ny skola och i ny klass och båda verkar supernöjda. Ida sa i morse ”Vad bra att jag har börjat på Tuna för nu längtar jag till skolan, det gjorde jag inte tidigare”. Att barnen trivs gör en mamma glad.

Nej nu är det dags att ta sig an denna torsdag!
Ha en bra dag, kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *