Ingefära- och chilikryddade kycklingben

I veckan fick vår Crock pot Slow cooker laga mat en av dagarna och som vanligt blev det saftigt och gott med minimal ansträngning från vår sida. Vi hade fyndat kycklingben som vi kryddade och la ner i crock pot-grytan och 4-5 timmar senare var den superbilliga och superenkla middagen färdig.

Ingefära- och chilikryddade kycklingben

1 kg kycklingben
1 msk torkad ingefära
0,5 msk paprikapulver
0,5 msk kycklingfond
1 msk soja
2 msk sweet chili
1 tsk sambal oelek
0,75 dl vatten
salt

Blanda ingefära, paprikapulver, kycklingfond, soja, sweet chili, sambal och vatten i en liten skål.
Pensla blandningen på kycklingbenen och lägg sedan ner dem i grytan till en slow cooker (Crock pot).
Ev. överbliven kryddblandning häller du över kycklingbenen i grytan.
Salta lite.
Tillaga på låg temperatur i 4-5 tim.
God smak på dessa kycklingben, kanske inte så konstigt eftersom jag älskar både ingefära och thai chilisås. Som vanligt när det gäller kyckling så måste man krydda ordentligt för att det ska bli smak. Trots att det var chili i detta så var det inte speciellt starkt, så vill du ha chilistarka kycklingben måste du öka på chilin ordentligt. 
Om man vill så kan man sila av skyn och göra sås av den, men det gjorde inte vi.
Solen skiner och snön gnistrar – det ser helt underbart ut ute, MEN det är minus 20. För kallt för att vara ute nån längre stund, i alla fall för mig som alltid fryser. Dessutom har jag en förkylning i kroppen som aldrig verkar vilja bryta ut ordentligt eller försvinna, så jag håller mig inne i värmen.
Vad gör ni denna sista lördag i februari?
Jag brukar tycka att februari är såå lång och kall men i år har den gått riktigt fort, men kall. Tänk att det snart är mars och snart börjar solen värma och man kan sitta ute och lyssna på takdroppet. Vårvintern är ju så underbar.

2 reaktioner till “Ingefära- och chilikryddade kycklingben”

    1. De var inte helt tinade, men i stort sett. Tar man dem direkt från frysen kan man lägga på ca en timmes tillagningstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *