Subwaycookies

Vill ni få tips på nå gott till helgen? Här kommer chokladiga och goda chokladkakor, s.k subwaycookies. Receptet hittade jag hos Fridas bakblogg, men kakorna blev inte så sega som jag hade trott men goda ändå. Det är ju choklad i alla fall. Har ni nå bra recept på sega, goda chokladkakor som jag kan prova nästa gång?

Subwaycookies

Smält
150 g smör
och låt svalna lite

Rör ihop
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
i en skål

Rör ner det avsvalnade smöret.

Blanda ihop
1 tsk bikarbonat
0.5 dl kakao
3.5 dl vetemjöl
1 nypa salt
och rör ner i äggblandningen.

Rör/knåda ihop till en smidig deg.
Rör till sist ner
1,5-2 dl vita chokladknappar

Rulla till 12 jämnstora bollar eller använd en glasskopa. 
Lägg bollarna på 2 plåtar med bakplåtspapper och platta till dem. 
Toppa med ca 0,5 dl chokladknappar.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter. 
Ta ut och låt svalna helt på plåten.

Jag har bakat två omgångar med dessa kakor. Första gången vispade jag ihop ägg o socker och jag plattade inte alls ut kakorna speciellt mycket och då blev det inte alls nå sega. Så den här gången rörde jag ihop ägg o socker och plattade ut kakorna mycket mer och då lyckades jag bättre så jag vet egentligen inte vad som var det viktiga – röra istället för vispa eller platta ut kakorna.

Degen blev perfekt att använda med glasskopa för att portionera ut bollar. Vissa degar är för smuliga och då funkar det inte alls. När det väl fungerar så är det ett jättesmart och enkelt sätt.

Jag använder en glass-skopa för att portionera ut bollar.
Funkar perfekt, så enkelt.
Bollar på plåten….
…som plattas ut och får lite extra vit choklad på sig.
Gräddade och klara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *