Chokladkolakakor

Nu ska ni få receptet på en en riktig godiskaka. Det har nog blivit min nya favorit och jag måste baka den snart igen. Vad säger ni om en kaka med både kola och choklad, förutom en god deg med både kokos och havre? Vilken tur att jag har en burk karamelliserad mjölk i matkällaren som det börjar bli dags att använda upp.

Kom i håg att den ska stå i kylen över natten så baka den idag och bjud på den imorgon på Mors dag.

Chokladkolakakor

4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
2 dl rörsocker
225 g smör, rumsvarmt
1 burk karamelliserad mjölk (Dulche de Leche)
150 g mörk choklad, grovt hackad
1 dl kokos

Blanda mjöl, havregryn, rörsocker och smör till en smulig deg.
Lägg bakplåtspapper i en form 30×20 cm.
Lägg i drygt hälften (nästan 3/4) av degen och tryck ut till en botten.
Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 10 minuter.
Bred ut karamelliserad mjölk över botten.
Strö över chokladen.
Blanda resten av smuldegen med kokos och strö över.
Tryck till lite.
Grädda i ytterligare ca 20 minuter.
Låt kakan svalna och låt den sedan stå i kylen över natten.
Skär i bitar. 

Alltså ni måste testa det här! Den blev lite smulig, men det gör absolut ingenting för den var sååå god så lite smul står man ut med. Men man kan tänka på att inte göra för stora bitar, bättre att göra små och få ta två.

På Idas basketavslutning bjöd jag på dessa kakor och alla tjejer verkade tycka som mig – att de var supergoda. Kakfatet blev fort tomt ?

Gräddad botten, karamelliserad mjölk och hackad mörk choklad.
Se’n på med ett smultäcke innan kakan gräddas mer.
Skär i bitar. Jag valde att göra avlånga bitar.
Servera och njut av en riktigt god godiskaka.

Trots att jag vaknade alldeles för tidigt efter en natt med för lite sömn så är jag rätt pigg o glad. Solen skiner och det verkar bli en kanondag och jag ska snart förbereda frukosten som jag ska njuta av ute på altanen.

Det bästa med att vakna tidigt är att man hinner så mycket och i dag verkar jag ha vaknat full med energi. Jag har redan vikt tvätt, satt igång en ny maskin, städat tvättstugan, röjt lite i köket, skurat bort pollen från alla bord på altanen, kokat ägg till frukosten och nu skriver jag till dig och klockan är inte ens nio.

Njut lördagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *