Rabarberpaj med corn flakes

Den här sommaren har mest handlat om sjukhusbesök och kalasfixande, det senaste kalaset var i onsdags och då bjöd jag på denna rabarberpaj med corn flakes i smuldegen. Crunchigt och gott. Nästa kalas blir nog Idas kompiskalas som jag inte orkade ordna i somras när hon fyllde år. Börjar bli dags nu….

Rabarberpaj med corn flakes

7,5 dl rabarber
0,75 dl socker
0,75 msk potatismjöl
1 msk kardemumma

Smulpaj med corn flakes

150 g smör
2,5 dl cornflakes smulas
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
0,75-1 dl socker

Lägg rabarbern i botten av en ugnsform.
Blanda socker, potatismjöl och kardemumma, strö det över rabarbern.
Smält smöret.
Smula cornflakes med handen ner i en bunke.
Blanda ner vetemjöl, havregryn och socker i bunken.
Häll det smälta smöret i blandningen och rör om.
Lägg smulpajen ovanpå rabarbern i formen.
Grädda i 225 grader i ca 20 min. 

Smulpaj är så himla smidigt och gott, man kan tillsätta nästan vad som helst av vad man har hemma till smuldegen och det blir supergott. Dessutom blir det riktigt gott om man kryddar med kardemumma – en av mina favoritkryddor. Har ni inte provat det än så är det dags nu.

Det verkar vara en blåsig lördag i dag, perfekt för att vara inne o pyssla på. Känns som jag knappt har städat på hela sommaren då man har varit ute nästan dygnet runt. Kanske dags för en storstädning? Nej, inte i dag. Det blir bara lite småfix i dag, storstäda hinner jag nån annan dag ?

Ikväll blir det kräftskiva och till den måste jag åka o handla lite fler godsaker förutom kräftor (som vi redan har hemma). Lite goda ostar, en västerbottensostpaj, aioli och bröd är saker som jag vill ha i kväll. Har ni tips på något annat gott som passar till kräftor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *