Pulled Beef

Har ni planerat helgens middagar? Annars får ni ett supergott tips här!
Pulled Pork, långkokt fläskkarré har väl de flesta smakat vid det här laget. Men har ni provat långkokt högrev – pulled beef? När man lessnar på tacos är det här ett perfekt alternativ. 
Eftersom vi har en crock pot är det här en perfekt middag på stressiga dagar eftersom köttbiten tillagar sig själv under dagen medan jag kan göra annat t.ex. vara på basketsammandrag med Ida. Det var så skönt förra lördagen att middagen var klar efter att vi hade varit flera timmar i en baskethall och sedan även sett hockey. Mer sån matlagning tack!

Pulled Beef

ca 1 kg högrev
1 dl chilisås
0,5 dl olja
1-2 msk balsamvinäger
salt
peppar
1 msk grillkrydda
0,5-1 dl vatten

Blanda ihop chilisås, olja, balsamvinäger och kryddor.
Bred det över köttbiten som sen sätts ner i grytan.
Häll på vatten.
Ställ crock-poten på låg temperatur i ca 8 timmar.
När köttet är tillräckligt mört delar du det i mindre bitar med hjälp av två trägafflar.

Vi äter nästan alltid pulled beef och pulled pork som tacos, dvs med sallad, grönsaker, tortillabröd, tacochips. och salsa.

Nästa gång ska jag krydda högreven med olika chili-sorter så blir det som en långkokt chili med starkare smak. För den här varianten med grillkrydda är god, men inte särskilt stark. Styrkan får var o en fixa med salsa på sin egen portion.

Vilken tur att jag inte skulle till jobbet i dag. Det jobbigaste efter gårdagens operation är inte värken utan det är att jag inte har kunnat sova ordentligt då jag inte har kunnat ligga som jag vill. Ibland värkte såren, ibland slet det i tejpen kring alla sår och ibland var bältet som håller upp kompressions-strumporna i vägen. Suck! Men det kommer nya chanser till att sova ?
Jag har svarat på en del jobbmejl och åtgärdat några jobbsaker så nu ska jag ta en kopp te och lägga mig i soffan och försöka sova lite innan jag tar dag i några dokument som ska läsas. Vilken lyx att kunna gå o lägga sig mitt på dan. Inte för att jag är så bra på det, lär inte bli många minuter jag ligger i soffan. Men det känns lyxigt att i alla fall ha möjligheten att göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *