Familjemiddag

I lördags fick jag äntligen ha hela familjen samlad igen på familjemiddag. Lovely! Så nu längtar jag så otroligt mycket till sommaren då det blir ännu lättare att umgås med alla man tycker om.

Ja idag längtar jag extra mycket efter sol, sommar och semester. Kanske beror det på väderbakslaget i helgen och att det nu ska blir kallare igen efter veckor med plusgrader och drömmar av vår o värme. Eller kanske beror det på att jag älskar sol, sommar och semester 🙂

I lördags sken solen ett tag, men det var också värsta ovädret. Från ingenstans drog helt plötsligt värsta snö- och hagelstormen. Men lika fort som det drog in drog det vidare och solen kom fram igen och jag passade på att ta lite kort på min citronmarinerade broccoli för att få med lite fina solstrålar.

Man kan nästan tro att kortet är taget en fin sommardag.

Åter till familjemiddagen. Vi gjorde det enkelt för oss eftersom det var mycket sport på tv hela dagen som vi inte ville missa för mycket av. När vi gör det enkelt för oss så blir det ofta att vi kör rostbiff på låg temperatur i ugnen i flera timmar. Det blir så otroligt gott och det är så otroligt enkelt.

Till det serverade vi goda såser och sallader och enklaste goda potatis-tillbehöret. Ingen tid behöver läggas på att skala potatisen och inte speciellt mycket tid på att skära den heller. Sånt gillar jag!

Familjemiddag

rostbiff, tillagad på låg temperatur
potatishalvor
citronmarinerad broccoli
sallad med bl.a sparris, morötter, fetaost och granatäppelkärnor
vitlök- och dragonsås
balsamicosås
kantarellsås
pepparsås

fryst cheesecake
hjortronglass

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *