Grillpremiär och kalas

Efter en veckas semester så är det fullt upp på jobbet. Det verkar som att allt hände förra veckan, så jag har en massa saker att åtgärda och fixa nu i veckan. Så den lugna och harmoniska Sara som kom tillbaka från ledighet är som bortblåst för nu är det fullt upp hela dagarna igen. Jag som hade bestämt mig för att börja ta ut lite från mitt alltför stora flexsaldo, men det verkar inte riktigt bli så. Min familj bara skrattade åt mig när jag sa åt dem att jag skulle ta ut ca en timme per dag, och de verkar ju få rätt.

Men nu till nå roligare! I lördags firade vi Emil som fyllde år under påskhelgen när vi var i Kåbdalis, perfekt att vi har fått in lite vår-”barn” i familjen så inte alla födelsedagskalas är på andra halvåret.

Dagen till ära invigde vi årets grill-säsong (och dit räknas alltså inte korv, hamburgare och mackor som vi grillar året om). Nu var det dags att grilla go’saker som kyckling, fläskfilé, sparris och halloumi. Till det serverade jag sallad, såser och ugnsrostad potatis, blomkål och morötter.

Då jag har fått för mig att jubilaren tycker om blåbär och cheesecake, så var det ganska självklart att baka en krämig blåbärscheesecake. Men eftersom den är full med ägg så gjorde jag en vanlig blåbärspaj också. Alltså blåbär – så himla gott!

Väderprognosen från idag och över helgen är ju helt underbar – en stor sol varje dag. Hoppas det verkligen blir så också. Så himla härligt att vi efter några dagar med snöslask nu äntligen får se solen igen. Då lär det bli mer altanmys och grillmiddagar. Lovely!

Jag kanske ska försöka ta ut lite tid från det där flexsaldot trots allt, för nu ska det promeneras. Har varit lite slö o bekväm och faktiskt struntat i promenader när det var alltför slaskigt på vägarna. Men nu längtar jag ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *