Räkdag

Igår köpte vi färska räkor så då blev det självklart räkor både till lunch och middag. Lovely!

Till lunch fick var o en göra sin egen räkmacka med valfritt bröd och tillbehör. Jag valde ett grövre bröd som jag rostade (allt bröd blir godare rostat) och sedan tog jag ett tunt lager majonnäs, färsk spenat och äggskivor innan jag toppade med räkor. Vilken kanonlunch, va? Precis vad vi behövde för att muntra upp en gråtråkig och regnig söndag.

Till middag gjorde jag en riktigt god laxpasta som jag blandade ner räkor i vid servering. Visst vet ni att det är viktigt att inte koka räkorna, för då blir de sega och tråkiga.

Recept kommer… för det här receptet är jag säker på att ni vill ha för vi slickade nästan tallrikarna för att det var så gott. Jag såg till att gömma undan en portion till lunch idag. Och det var minst lika gott i dag till lunch. Men nu är det helt slut, tyvärr. Men det här kommer jag göra snart igen för lax, räkor, pasta, parmesan och god kryddning är ju sååå gott.

Igår var det regnigt o grått och idag vaknade vi till en lika gråtråkig dag. Men nu skiner solen från en blå himmel. Så oväntat men hur lycklig blir man inte. Jag ska skriva klart det här inlägget och se’n har jag en annan grej jag också måste skriva klart och få iväg. Men sedan ska jag ta mig ut på en promenad och njuta av att solen äntligen är här igen.

Finvädret verkar dessutom ska hålla i sig resten av veckan. Tänk om vi får fira morsdag ute i solen. Det vore väl underbart. På tal om morsdag måste jag börja fundera på vad jag ska äta för gott då. Kanske blir det en repris på fjolårets goda smörgåstårta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *