Key Lime Pie i glas

Jag hittade en till stug-efterrätt som jag glömt dela med mig av. Den här gången är det samma stuga men nu var det påsk-efterrätten istället för nyårsefterrätten 🙂 Och till påsk hade jag med mig lite finare plastglas för att slippa använda de tråkiga vardagsglasen som finns i stugan.

En god efterrätt men i sötaste laget för mig. Kondenserad mjölk är väldigt söt och i den här efterrätten blev det för sött. Om man har mer grädde och bär kanske det blir bättre. För jag älskar ju ändå smaken och skulle vilja få den perfekt.

Key Lime Pie i glas

150 g digestivekex
50 g smör
200 g söt kondenserad mjölk
2 äggulor
0,5 dl färskpressad limejuice
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 liter färska bär
2 dl vispgrädde
ev 4 limeklyftor

Smula kexen med kniv i en matberedare.
Smält smör och blanda med kexsmulorna.
Rör samman kondenserad mjölk, äggulor, limejuice och vaniljsocker.
Varva ”limekrämen” med kexsmulor och bär i (vackra) glas.
Garnera med vispad grädde, bär och ev en limeklyfta.

Till helgen är det dags för efterrätt igen, för mors dag måste ju firas. Men nu, i början av rabarbersäsongen så är man ju mest sugen på rabarberefterrätter. Eller hur? Så det blir nog rabarberpaj igen. Lär dröja ett bra tag än innan jag är less på en vanlig god smulpaj med rabarber.

Åh vad jag hoppas att vi kan fira mors dag ute på altanen. Än så länge verkar det bli sol och hyfsat varmt till helgen. Jag håller tummarna att det stämmer. Jag är även sugen på en liten After Work med vänner efter jobbet på fredag. Vi får väl se om väderprognosen håller i sig så att vi kan träffas ute och med avstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *