Morsdagshelg

Morsdags-firande i dagarna tre, det tackar man inte nej till. Inte jag i alla fall, jag som älskar att fira allt som kan firas.

Det började redan i fredags då Olivia kom hit med en fin och framför allt god chark- och ostbricka. Perfekt start på helgen. Jag blev så himla glad och överraskad. Älskade unge!

Igår fick jag fira mors dag med alla mina 3 barn och min mamma. Det var ingen sommarvärme, men i vårt fina hörn på altanen satt vi i skydd för de kyliga vindarna. Så där, i solen, kunde vi låtsas att det var sommar och kanonväder.

Jag gjorde samma goda fräscha smörgåstårta som i fjol på mors dag, en smörgåstårta à la Club Sandwich. Har ni inte provat den än så tycker jag att det börjar bli dags. Den är så fräsch tack vare att man använder turkisk yoghurt och cream cheese istället för grädde och majonnäs.

Dessutom grillade vi lite olika korvar eftersom alla inte har förstått tjusningen med smörgåstårta. Helt okej, för då blir det ju mer till mig…

Till efterrätt hade jag bakat en rabarberpaj, godaste efterrätten den här årstiden. Jag gjorde en enkel, men supergod variant. Undra hur många varianter på rabarberpaj det finns 🙂 Bara här på bloggen finns en uppsjö.

Idag fortsätter morsdags-firandet med att jag och syrran ska till mamma på eftermiddan för lite tårta, bubbel och snittar. Jag hoppas på lite sol och värme så vi kan sitta ute även idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *