Studentmössor

Många har redan tagit studenten men här i Norrbotten är det dags nu på fredag. Så då tänkte jag passa på att tipsa om detta goda pyssel – ätbara studentmössor. I fjol tog Isak studenten och kvällen före hans stora dag satt jag upp och fixade med detta godis som blev pricken över i:et på efterrättsbordet. Jag tyckte att det saknades nå student-aktigt och blev så glad när jag såg nå liknande dessa på instagram.

Men jag förenklade dem rätt mycket. Jag är ju ingen som orkar eller har tålamod att pyssla och pynta för mycket. Så dessa var perfekta för mig. Jag serverade dem på ett fat för sig, men de passar perfekt att dekorera en tårta eller cupcakes med.

Studentmössor

stora marshmallows
mörk choklad
pärlor (strössel)

Klipp eller skär varje marsmallow i två-tre bitar, så det blir lagom storlek och ser ut som den vita delen på en studentmössa.
Smält chokladen i vattenbad.
Doppa nedre delen i choklad så att det ser ut som bandet på studentmössan.
Klistra fast en pärla på varje ”mössa”. Jag tog bort en bit marshmallow med en liten pincett så blev det lite kletigt under och pärlan fastnade.

Doppa undersidan i mörk choklad så att det ser ut som det svarta bandet runt mössan.
Jag använde en mat-pincett för att lyckas med att endast doppa nedre kanten.
Låt chokladen stelna.
Klistra fast en pärla fram på mössan.
Ett fat studentmössor passar perfekt på ett efterrättsbord vid studentfirandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *