Sommarkväll med sommarsallad

Jag tänkte ge er lite bilder från onsdag i förra veckan, ännu en dag med underbart väder och en mysig kväll på altanen. Det gäller att passa på att njuta för fullt nu när det är sommar och varmt. Även fast man jobbar kan man ha underbara sommarkvällar. Dumt att bara gå o vänta på semestern.

Det blev en tjejkväll efter jobbet med Ida, Olivia och min kusin och jag bjöd på en sommarsallad med kyckling och en massa godsaker. Eftersom jag var tvungen att jobba till nästan 17, så hjälpte Olivia mig med att skära allt i bitar och koka bulgur. Strax innan vi åt la jag upp allt på ett stort fat och vi alla trodde att jag hade beräknat helt fel.

Men det blev inte kvar så mycket som man kunde tro. Det var så fräscht och gott och vi åt nog alla lite för mycket. Men det är lätt hänt när det är så fräscht och man sitter kvar länge o pratar och bara har det bra. Till slut dukade jag bort middagen och dukade istället fram efterrätten. För lite sött orkar man alltid efter maten.

Som så ofta i början av sommaren så är det rabarberpaj som serveras hemma hos oss och som oftast är det min favoritpaj som är kryddad med kardemumma och där smuldegen innehåller bl.a. havregryn och kokos. Här hittar ni receptet.

Har ni inte provat det receptet än tycker jag att ni ska göra det, för det är verkligen ett kanonrecept. Supergott och superenkelt eftersom jag smälter smöret och det gör att smuldegen går superfort att blanda ihop. En genväg helt i min stil.

Nu är snart min lunch slut och jag ska gå in och göra dagens sista jobbryck. Arbetsdagen avslutas med två möten och det blir nog inte så mycket annat gjort idag. Tur att jag hade en effektiv förmiddag då jag hann fixa med en massa olika grejer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *