Sommarsallad med kyckling

Nu har jag hunnit skriva ner receptet på sommarsalladen som jag bjöd på förra onsdagen och som jag skrev om igår. En riktigt fräsch och god sommarsallad, som man kan äta som den är eller med någon dressing eller smaksatt crème fraiche till.

Sommarsallad med kyckling

4 port kokt bulgur
Marinad
1 kg kycklingfilé
0,5 dl soja
0,5 dl thaichilisås
0,25 dl olja

Sallad
färsk spenat
ruccolasallad
romanticatomater
rödlök
vattenmelon
svarta oliver
fetaost

Koka bulgur enlig förpackningens anvisningar.

Lägg kycklingen i en påse med marinaden.
Låt marinera i kylskåp minst en timme.
Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga i 175 grader, till innertemperaturen är ca 72 g (ca 35 min).
Ta ut kyckling, låt vila i 10 minuter och skär i mindre bitar.

Halvera tomaterna, skär rödlök, melon och fetaost i bitar.
Lägg salladssorterna i botten på ett fat.
Lägg sedan kokt bulgur på salladen och sedan kyckling, tomat, rödlök, vattenmelon, fetaost och oliver
.
Eller i någon annan ordning 🙂 Men jag tycker det bli fint att ha det varvat istället för allt ihopblandat.

I natt har jag sovit såå dåligt, jag kunde inte somna igårkväll. Blir galen när det händer. Jag vet inte om det beror på att jag tänker för mycket eller på nymånen. Nu hoppas jag bara att det blir en bättre natt i natt.

Men fram till det är dags att gå o sova ska jag njuta av den härliga kvällssolen. Alltså detta väder. Jag kan inte sluta tjata om hur underbart det är nu, jag älskar verkligen sommaren. Bor kanske en aning fel då vi har vinter, kallt och snö så mycket längre tid än sommar o varmt. Men det kanske är just vintern som gör att jag njuter extra mycket av sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *