Ida fyllde 14 år

Igår firade jag vår minsting hela dagen, vår minsting som inte är så liten utan fyllde 14 år och börjar åttan till hösten. I år var det ovanligt många som var bortresta eller jobbade så det blev ett ganska litet firande, i alla fall till en början.

Men vilken mysig dag jag och Ida fick. Jag väckte henne med paket, sång och nyplockade jordgubbar. Sedan fortsatte hon och jag vår mysdag i ytterligare några timmar, hon öppnade paket, vi åt en god lunch, spelade sommar-tennis och ett present-spel. Vid fika-tid dök sedan mormor upp så vi fikade lite kalasfika innan det blev mer spelande och fler gäster dök upp allt eftersom.

Till middagen var det sedan fullt runt vårt stora bord. Den som väntar på nå gott…. Efter de senaste dagarna/veckornas värme kändes det skönt med en småmulen dag. Men tyvärr blåste det rejält också, så även fast det var nästan 25 grader kändes det inte riktigt som en sommardag.

Ida älskar bär, att plocka ihop en favoritsallad och glass, så det fick spegla det vi bjöd på under hennes födelsedag.

Kalasfika med bär

Blåbärsbullar
Hjortonsnittar
Hallonpaj med grädde

KalasmiddagGör din egna sallad

Blandsallad med sallad, gurka, tomat, morötter, mango, persilja, majs, rödlök
Fetaost, mozzarella
Torrostade saltade pumpafrön

Ägghalvor
Marinerad grillad kyckling
Chili- och limemarinerade wokade räkor
Ugnslax med citronmeliss

Rhode island
Vitlökssås
Crème fraiche +thaichilisås
Kall örtsås
Vitlöksbaguetter

Kalasefterrätt – Glass i stora lass

Marängtårta med chokladkräm och blåbär
Sandwich-glasstårta med jordgubbar
Oreoglass
Rabarberglass

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *