Semesterlugn

Nu börjar semestern lida mot sitt slut och även sommarvärmen verkar det som. Men vilken sommar och vilken värme vi har haft i flera veckor. Trots att det i dag är blåsigt och under 20 grader så tror jag att värmen kommer tillbaka, för inte kan ju sommaren sluta redan i mitten av juli, eller?

Jag har även tagit semester från bloggen. Men jag har inte tänkt sluta blogga. Tack alla som har hört av sig och undrat vart jag har tagit vägen. Men ibland måste man bara vara och njuta av nuet och att man inte har några måsten eller tider att passa.

Vi har grillat en massa, mest varje dag som vanligt när det är sommar alltså. Vi grillar både förrätt/snacks/drinktilltugg och middagsmat. Så härligt att slippa stå inne i köket dessa varma sommardagar.

En dag med mindre bra väder åkte vi till Ikea för att köpa nya köksluckor och lite ny förvaring. På vägen dit, i Kalix, såg vi så läckra moln. Är det moln eller snöklädda berg?

I onsdag, den senaste (sista?) av alla dessa supervarma dagar och magiska kvällar blev vi utbjudna på restaurang av min mamma. En supermysig och god kväll som vi får tänka tillbaka på under höstmörkret.

Nu när det är lite kallare i köket ska jag passa på att baka lite inför mitt kommande kalas. Jag kom på att jag inte har nån kaka med choklad och så kan vi ju inte ha det. Jag som älskar choklad måste ha minst en chokladkaka att bjuda på. Så det blir en enkel småkaka som går fort att slänga ihop, baka ut och grädda.

Sedan ska jag försöka ta mig ut på en promenad nu när det är lite svalare. De senaste dagarna har det varit så varmt så jag har inte orkat gå på några långpromenader, utan gått en kort sväng i lugnt tempo. Men nu kan man nog öka på både farten och längden.

Ha en bra fredag!
Hade helt glömt att det är fredag idag. Men under semestern är det ju lite fredag-hela-veckan. Men nästa vecka då jag har börjat jobba kommer jag nog inte glömma bort att det är fredag och då är nog den härliga fredagskänslan tillbaka också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *