Kalas igen

Men vad hände? Sara-dagen brukar ju alltid leverera vädermässigt, men inte i år. Under dagen var det dock hyfsat varmt när solen var framme. Men på kvällen blev det kallare då det var ordentligt mulet och blåsigt. Vissa frös riktigt mycket medan jag som ofta fryser inte tyckte det var så farligt. Men jag kanske var så lycklig över all uppvaktning så jag kände inte kylan 🙂

Vi kämpade på ute under middagen eftersom vi inte hade fixat sittplatser och bord till alla inomhus. Vi har ju inte haft gäster inomhus på över ett år, sedan Corona drog igång så vi hade inte alls förberett för att kunna sitta inne. Man har ju nästan glömt att det är ett alternativ, trots vaccin hos de flesta. Till efterrätten flyttade vi dock in då det inte är lika viktigt att sitta bra vid ett bord.

Jag firade i flera timmar med en massa att äta och dricka, precis som jag älskar. För ni kommer väl ihåg att ”Allt som kan firas ska firas” och vad är mer värt att fira än att man har fått leva ytterligare ett år.

Eftermiddagsfika

Hjortronsnittar
Chokladsnittar med polka
Havrekakor
Saras jordgubbstårta
Marängtårta med daim och jordgubbar
Knäckig rabarberpaj

Bubbel och snittar

Popcorn
Chilicheese-snittar
Krustader med tomat- och mozzarellaost med tomatbit
Kryddade brödpinnar
Melonfat

Oliver

Middag

Potatissallad med rödlök och sallad
Ugnsstekt blomkål
Zucchinisallad med bakade tomater, basilika och mozzarella
Ugnsstekt lax
Grillad marinerad kyckling
Balsamicomarinerad kall fläskytterfilé
Grillade majskolvar
Ädelost och grillad brie
Kex
Focaccia
Bearnaise, chili-bearnaise, pepparsås
Crème fraiche med thaichilisås
Fetaostkräm

Efterrätt

Rester från eftermiddagens tårtor och rabarberpaj
Oreoglass
Rabarberglass

En kommentar till “Kalas igen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *