Enkel och god rödvinssås

Efter en lugn och härlig ledig torsdag, inser jag att det imorgon är kort dag och sedan helg. Underbart. Efter en intensiv och händelserik start på veckan känner jag mig nu i fas igen. Jag har ju min plugg-dag på torsdagar och i dag har ju även Ida varit hemma eftersom det är höstlov. Mysigt att inte vara ensam hemma, trots att vi har varit i olika rum mest hela tiden 🙂

Jag har försökt mig på rödvinssåser några gånger men inte riktigt lyckats, så ofta har jag istället gjort min Balsamicosås. Men nu har jag hittat ett superenkelt och gott recept på rödvinssås, så det här kommer jag fortsätta att göra. Kanske redan i morgon då vi ska ha kött-middag, men så mycket mer har vi inte bestämt kring maten.

Enkel och god rödvinssås

2 dl rödvin
2 msk balsamvinäger

2 msk kalvfond
2 msk rörsocker
en klick smör
salt & peppar

Häll vin, vinäger, fond och socker i en kastrull och låt puttra tills hälften återstår.
Rör ner en klick smör och smaka av med lite salt & peppar.
Även lite steksky från köttet kan vara gott att ha i.

Det här receptet, som så många andra, hittade jag hos Matplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *