Chokladsnittar med polka

God morgon! Lördag, ledig dag, tyst hus, tända ljus och snart även en kopp te. Kan det blir bättre? Igårkväll var det fullt upp så jag hann inte njuta av att helgen hade börjat, men det tar jag igen nu.

Det märks att jag börjar få stor barn för jag hade inte handlat hem halloween-godis. Jag har tänkt tanken, men skjutit på det. Tror ni inte att grannens barn kom i går för lite ”bus eller godis”. 2 dagar för tidigt enligt mig, men…

Tack o lov hade jag en Mjölkchoklad-kaka hemma så jag kunde bryta så de fick varsin rad. Det räckte precis till halloween-gänget. Man vill ju inte vara den tråkiga grann-tanten som säger ”Men ni kan få en mandarin”. Men efter det såg vi till att åka på affären och köpte en massa godis så vi är rustade vid eventuellt fler besök. Men nu blir det väl inga fler som kommer och vi sitter här med 2 kilo godis.

Men jag såg faktiskt till att köpa godis som även går att baka med, så jag kan använda det till bakning och inte bara äta som det är 🙂 I somras bakade jag dessa småkakor med choklad- och polkasmak till våra kalas. Jag som älskar kombon choklad och mint älskade så klart även dessa och med tanke på vilken fart de försvann med från frysen så tyckte nog fler om dem.

Chokladsnittar med polka

100 smör
2,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk kakao
2 msk sirap, ljus
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ca 70g polkagrisar

Krossa/hacka polkagrisarna till mindre bitar.
Blanda alla ingredienser förutom polkagrisar till en deg.
Dela i 3 delar, rulla till längder och platta till.
Fördela polkagriskrosset på längderna.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 11-13 min.
Låt svalna lite, skär sedan i sneda bitar.

Jag la polkagrisar i en plastpåse och sedan använde jag en träkavel för att banka sönder godisarna. Så nu har jag en massa små märken i min kavel 🙂 Så tänk på att polkagrisar kan vara väldigt hårda…

På fatet här nedanför syns förutom chokladsnittar med polka även havrekakor och hjortronsnittar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *