Farsdagslunch

Idag fixade jag en farsdagslunch och ett litet försenat födelsedags-firande för Leif. Eftersom det var smörgåstårtans dag igår passade jag på att göra varma smörgåstårtor i dag istället. Perfekt lunchmat tillsammans med en sallad.

Jag gjorde två varianter. En med morötter, zucchini, purjolök och skinka och en annan med sweet-chili-kyckling, vitkål och majs.

Är det fest får man njuta av att baka och äta efterrätt och idag passade jag på att göra en äppeltoscakaka. Eftersom Leif tycker om äppelkakor och toscakakor tänkte jag att en kombo av de båda borde göra succé.

Nästa gång jag bakar något sött lär det vara något med julsmaker, eller vad tror ni? Det är inte länge kvar till första advent och då vill jag ha nybakade lussekatter och saffransbullar. Lääängtar…

Som ni ser på bilderna så sken solen in i köket under lunchen. Ett välkommet inslag den här vanligtvis ganska mörka och gråa månaden. Som jag längtar tills vi får ta fram alla advents- och julljus. Och jag längtar tills de börjar sälja granar så att vi får lysa upp gården med en fin gran.

Nu ska jag publicera det här inlägget och koncentrera mig på Sveriges direkt avgörande os-kvalmatch i hockey. Just nu ser det bra ut då Sverige leder med 3-1 med 14 minuter kvar. Men såå nervöst. För visst har ni koll på att damerna har spelat OS-kval i Luleå i helgen och att det har sänts på SVT?

När väl hockeymatchen är klar så byter jag kanal för att se fotbollsherrarna spela en avgörande vm-kvalmatch. Mycket sport idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.