25 år tillsammans

I söndags firade jag och Leif 25 år tillsammans. Det är så lustigt med tid – ibland låter 25 år såå länge, men ibland känns det inte så länge. Oavsett om 25 år känns som lång eller kort tid så är det i alla fall värt att fira. Ni vet ”Allt som kan firas ska firas”.

Och som vanligt när vi firar i den här familjen så är det lite godare mat som gäller, oftast 3 rätter, och gärna ett glas vin dessutom.

25-års-meny

Heta räkor med grönsaker på smörstekt baguette
Räkor serverar vi ofta till förrätt eftersom vi älskar det. Jag ville ha något fräschare än en klassisk Skagen och Leif ville ha något starkare. Så då blev det detta. Kanongott.

Ryggbiff, hasselbackspotatis, rostade tomater och bea
Enkelt, gott och lite ”lyxigare”. En finare köttbit, potatis och sås är en helg- och/eller firarklassiker hos oss när vi inte orkar/hinner fundera ut något annat. Funkade perfekt även den här gången

Banoffee pie i glas
Så god efterrätt som jag fräschade upp lite med färska bär. Den kan annars uppfattas som ganska söt med både karamelliserad mjölk, digestive, daim och banan.

Nu är det inte länge kvar till helg igen med ännu mer god mat och kanske nån sötsak också. Har ni börjat planera helgmaten än? Inte jag 🙂

Jag har varit en dag fel hela den här veckan. Jag tror det beror på att det var hockey i måndags och då fick jag för mig att det var tisdag redan då. Men nu vet jag att idag är det onsdag och nedförsbacke till helgen.

En helg som jag hoppas blir solig och fin. För jag är så sugen på grillade mackor över öppen eld. Min vårvinter-favorit som jag inte har ätit en enda gång än i år.

Nu ska jag sätta mig och se hockey – på en onsdag – så då lär jag väl bli förvirrad igen. I dag är det damernas andra kvartsfinal mot Djurgården som Luleå måste vinna för att inte säsongen ska ta slut redan nu.

Ha en bra onsdagkväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *