Små briochebröd med pulled pork, sallad, picklad rödlök och srirachamajo

Fredag, woho så skönt med helg igen. Det är ändå något speciellt med fredagar och fredagskänsla. Pga min långdragna och envisa förkylning/hosta har jag gått miste om några härliga fredagar. Men i dag känns det som att bästa känslan är tillbaka. Och jag ska njuta!

Fredag och i Mellotider. Vad passar då bättre än lite småplock! Inte mycket, eller hur? Dessa små godingar har vi nog, de senaste månaderna, lyckats bjuda de flesta vi känner på. Perfekt till småplocks- eller buffébordet och de blir alltid lika uppskattade.

Små briochebröd med pulled pork, sallad, picklad rödlök och srirachamajo

små briochebröd
philadelphiaost
små salladsblad
pulled pork
picklad rödlök
srirachamajo

Dela bröden, smöra varje halva med lite philadelphiaost.
Lägg på lite salladsblad, pulled pork och picklad rödlök.
Ringla över srirachamajo.

Jag brukar förbereda fram till srirachamajon på morgonen, så får bröden stå och vila i kylskåpet fram till servering. Jag tycker brödet blir saftigare då, dessutom älskar jag ju att förbereda saker så blir det inte lika stressigt när det är dags att äta.

Vill man bjuda på en glutenfri variant så använder man några fina salladsblad istället för briochebröd som botten (se bilder längre ner). Crunchitasallad är en favorit hos oss, men det finns många goda och fina sallader som är perfekt att använda istället för bröd.

Vad har ni för planer för helgen? I dag ska jag ta det lugnt, äta o dricka gott, se nån serie och bara njuta av att vi har en ledig och frisk helg framför oss (hoppas att jag inte jinxar nu).

Imorgon hoppas jag på bra väder så att jag kan ta mig ut på en promenad för nu måste jag få tillbaka lite kondition (och styrka). Men jag måste ta det lugnt. Risken om jag tar mig ut är att jag kommer tycka att det är så härligt så att jag går alldeles för långt. Skynda långsamt, heter det väl 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *