Alla hjärtans dag, en bättre tisdag

Som jag älskar att sätta guldkant på vardagen och Alla hjärtans dag är en perfekt dag att fixa lite godare middag och ha det lite mysigare. Hjärtan är så enkelt tema, lite hjärtformer på maten är allt som behövs.

Man behöver absolut inte vänta till helgen med att äta och dricka lite godare. Så mycket värt att bryta av vardagen med lite fest.

Till tisdagens trerättersmiddag började vi med Toast Skagen och självklart gjorde jag bröden hjärtformade. Alltid när vi ska äta lite godare men inte har hunnit planera så mycket så är det skagenröra som gäller. Snabbt, gott och enkelt.

Alla gillar räkor och röran blir lite olika varenda gång. Min favorit innehåller mycket dill och lite cayennepeppar.

Varmrätten blev tacopaj som vi varit sugna på ett tag och dagen till ära gjorde jag den självklart i en hjärtformad pajform.

Jag använde mitt favoritpajskal som är mer likt pizzadeg än pajdeg och den är såå god. Tacopajen toppade jag som vanligt med en krämig röra av crème fraiche och riven ost.

Jag hade inte hunnit planera eller baka något till efterrätt så då fick det bli semlor med färdigköpta semmelbullar som jag fyllde själv. Jag fyllde två med mandelmassa och två med vaniljkräm. Alla nöjda och glada. För att även semlorna skulle matcha temat för dagen klippte jag locken som hjärtan.

Krångligare än så behöver det inte vara att ha lite roligare och godare en tisdag i februari.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *