Pasta- och kycklingtacogratäng

Underbara fredag är här igen! Jag älskar fredagar då man vet att man har hela helgen framför sig utan stressiga morgnar. I dag har jag äntligen köpt mig en systemkamera, nu ska jag bara lära mig att använda den. Jag har funderat på ny kamera lääänge men det är svårt att köpa något som man är så okunnig om. Men efter en del råd och tips så har jag äntligen slagit till på en Canon 1100D med ett extra objektiv som är bra när man tar mat-bilder och det lär ju bli en del sådana förmodar jag.

Det känns som att de senaste recepten har varit mat för att ta hand om rester och så blir det även i dag för nu hade vi mycket pastarester i kylskåpet. Men jag tog fram ny kycklingfilé åtminstone.

Pasta- och kycklingtacogratäng
7 hg kycklingfilé
färdigkokt pasta
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl tacosås medium
salt o peppar
spiskummin
chilipeppar
riven ost


Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem och krydda med spiskummin, chilipeppar, salt och peppar.
Blanda ihop pasta och kycklingen i en smord ugnsform.
Blanda ihop crème fraiche, mjölk, grädde, tacosås, salt o peppar.
Häll det i ugnsformen över pasta och kyckling.
Strö riven ost över.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.


God pasta- och kycklinggratäng som alla utom Ida tyckte om. Jag vet inte vad det var för fel på Ida för hon äter nästan allt i vanliga fall men det här tyckte hon inte om.

Den övre bilden är tagen med min nya kamera och den nedre med min gamla. Lite skillnad! Det är så mycket knappar, rattar, menyer och information på kameran och jag har inte blekaste aning om vad nå är. Kvällslektyren är då klar för kvällen för nu ska det läsas instruktionsbok. Jag är dessutom lite sugen på att anmäla mig till en fotokurs annars blir det väl lätt att jag bara använder auto-läget.

Snart är det dags för fredagsmys i tv-soffan för mig och barnen, Leif (stackarn) åker i väg på älgjakt. Olivia har bakat non stop-muffins som vi ska mumsa på i kväll. Jag längtar att smaka dem och receptet ger jag (eller Olivia) till er i morgon.

2 reaktioner till “Pasta- och kycklingtacogratäng”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *