Kyckling- och bulgursallad

Ännu en dag på mässan avklarad! Efter att ha halvslumrat på soffan ett tag orkade jag åka till Kvantum och fylla upp kylen lite inför kommande arbetsvecka. En riktig kort arbetsvecka då jag slutar till lunch på onsdag och sen är ledig resten av veckan. Så underbart! Tänk om det kunde komma lite sommarvärme dessutom.

Igår grillade vi kyckling som jag sen använde till en bulgursallad. Självklart går det lika bra att steka kycklingen, men eftersom snön är borta är det grillsäsong för oss och vi grillar mest varje dag.

Kyckling- och bulgursallad
Kyckling o marinad
kycklingfiléer
thaichilisås
soja
olja
Sallad
bulgur
rucola
gurka
tomat
fetaost
Vinägrett
3 msk olivolja
1 msk vitvinsväger 
örkryddor (basilika, oregano o dyl)


Blanda ihop marinaden i en påse.
Skär kycklingfiléerna i 3-4 bitar, lägg i marinaden och låt marinera minst en timme.
Grilla.
Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.
Blanda ihop allt till salladen.
Blanda ihop vinägretten, häll den över salladen.
Tillsätt kycklingen till salladen, när den är färdiggrillad.
Servera ev. turkisk yoghurt och thaichilisås till sallad.


Godare än så här blir inte sommarmat enligt mig. Tyvärr är det fortfarande lite för kallt att sitta ute o äta, men snart kommer värmen och då blir sån här mat ännu godare. Längtar! Vad är den godaste sommarmaten enligt er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *