Chokladmuffins med havregömma

Tror ni jag har en pirrig liten tjej här hemma? I dag är det nämligen dags för hennes kalas med kompisarna och discorummet på Leos lekland är bokat. Känns skönt att inte behöva ha kalas hemma eftersom vi inte är klar med köksrenoveringen än. Hade man kunnat lita på att det skulle vara kanonväder hade jag gärna haft våffelkalas hemma i trädgården, som ifjol. Men prognoserna verkar lite osäkra och Ida blev överlycklig som fick ha ett Leos-kalas.

Här kommer receptet på de godaste muffinsarna som jag smakat på länge.

Chokladmuffins med havregömma
1 dl kakao
1+1 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Havregömma
75 g smör
0,5 dl socker
2 msk kakao
1,5 dl havregryn


Muffins
Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. 
Vispa smöret och resten av sockret poröst. 
Vispa ner ett ägg i taget. 
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och kakaomjölkblandningen i smörvispet. 
Häll smeten i 12 st muffinsformar till max 3/4 av formen.
Havregömma
Smält smöret. 
Tag av ifrån plattan och rör ner övriga ingredienser. 
Fördela massan jämnt över alla muffins. 
Grädda i 175 gr i ca 18 min.
Såå goda muffins! Dessa måste ni prova. Jag tycker ofta att muffins har en tendens att bli för torra men de här var saftiga och goda med en rolig twist tack vare havregömman. Även utan havregömman bli det en saftig och god muffins när man blandar ihop smeten på det här sättet. Jag har tidigare använt receptet  när jag bakar chokladkaka i sockerkaksform men aldrig till muffins….förrän nu.

Det blir en ganska lös smet som inte går att klicka ut i formarna, så jag tog en såsslev och hällde med istället. Som ni ser så har jag en aning för stora formar, men nu ville jag använda dessa formar och ändå inte göra alltför stora muffins. Så då fick det bli så här. Jag gjorde 18 normalstora muffins istället för 12 muffinsplåts-stora-muffins.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *