Grönsaksoppa VV

Ännu en dag med strålande sol och härligt väder! När ska man hinna vara inne och städa?

Men vad man kan göra, och jag ska göra, i det fina vädret det är att gå på en långpromenad. En spännande ljudboks-deckare i öronen gör att man går extra långt för man vill bara höra mer och mer. Igår kväll hade jag jätteont i halsen och var rädd för att förkylningen var tillbaka, men i dag är jag pigg och kry. Det halsonda berodde nog bara på att jag var helt slut efter veckan. Blir ni sjuka när ni är trötta? Jag får ofta ont i halsen, men om jag sen får sova ut på morgonen så är jag frisk igen.

Till lunch idag kokade jag en soppa till mig själv. Jag hade tänkt ha den till middag nån dag men insåg rätt snabbt att det nog bara är jag och ev. Ida som kommer äta av den och då är det bättre att göra den till lunch. Nu har jag en massa lunchlådor dessutom. Perfekt!

Grönsaksoppa VV 4 portioner (0 propoints/portion)
2 förpackningar krossade tomater 
4 morötter
0,5 squash 
1 klyfta vitkål
1 broccoli
2 st grönsaksbuljongtärningar
6 dl vatten
1 msk basilika
salt
peppar


Skala och dela grönsakerna i mindre bitar.
Koka upp allt på medelvärme och låt koka tills grönsakerna blivit mjuka.
Späd med vatten eller buljong till lagom tjock konsistens.
Smaka av med mer kryddor.
Servera gärna soppan med grov smörgås, knäckebröd med magert pålägg eller kokt mager korv.

”Mycket smak, mycket fiber, mycket färg, men ett lågt ProPointsvärde.” Det lät som en bra kombination! Dessutom är den god. Men se till att välja bra krossade tomater, det är stor skillnad. Den blev mer som en gryta för jag ville ha tuggmotståndet kvar, men om man vill kan man mixa soppan och göra den slät. Det kanske jag provar nån gång, nästa gång ska jag koka lite pasta och tillsätta till soppan för det tror jag blir gott och lite extra mättande. Variera med dina egna favoritgrönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *