Råkostsallad

God morgon! Snart lunch men det känns som vi nyss steg upp trots att jag har hunnit en del. Det är konstigt det där med tid.

Även i dag är det en dag full av aktiviteter, hockey, fotboll och kalas står på dagens schema, så jag behöver inte fundera på vad jag själv ska göra. Till veckan börjar älgjakten men Leif ska inte jaga nu första veckan – skönt för varje kväll är uppbokad och det skulle ha blivit tuff att fixa allt själv. September är alltid en hemsk månad med älgjakt, en massa föräldramöten och alla höst- och vinteraktiviteter som drar igång.

Till vår tortillapizzamiddag igår gjorde jag en stor sats råkostsallad som nu blir perfekt att ta fram till middagar kommande vecka.

Råkostsallad 10 portioner (1 propoints/portion)
0,5 kg vitkål
0,5 kg morot
1 röd paprika
1 bit purjolök
Dressing
0,25 dl rapsolja
0,25 dl vatten
0,25 dl vinäger
1 msk socker
0,5 msk örtkryddor
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Strimla vitkål, morötter, paprika och purjolök.
Lägg alltsammans i en stor skål. Krydda med salt, peppar, örtkryddor och blanda.
Koka upp olja, vatten, socker, vinäger och kryddor.
Slå detta varmt över grönsakerna och sätt på ett tätslutande lock. Ställ i kylen 1-2 timmar.
Hållbar minst en vecka i kylskåp.

Den här salladen påminner om Veckosalladen som jag brukar göra, men jag tyckte den här var godare för det var örtkryddor i den. Jag hade 1 tsk basilika (favoritkrydda) och 0,5 tsk oregano. Det här räcker absolut till fler än 10 personer och då blir det inte ens 1 propoints när man äter denna sallad.

Passa nu på att göra den här salladen så har ni sallad för resten av veckan och kan satsa mer tid och energi på den övriga maten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *